SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Piedzīvojumi ar GTX uz RTX PC uzlabojumiem

MarcisbeeMarcisbeestr2022. g. 20. okt. 08:31
Piedzīvojumi ar GTX uz RTX PC uzlabojumiem

Piedzīvojumi ar GTX uz RTX PC uzlabojumiem

Jau labu laiku dzīvoju ar 8 gadus vecu Nvidia GTX 970 karti, bet nu laiks to uzlabot ar RTX 3090.


Visu šo laiku, dzīvojot ar strauji novecojošu grafikas karti, biju pieradis, ka uz jaunākajām spēlēm principā acis varu nemaz nemest. Arī siekala ar laiku apžuva un pieradu pie tā. Laika gaitā mainījās viss PC iespējamais korpusa saturs (arī pats korpuss 2x nomainījās pa šiem gadiem), bet video karte palika nemainīga.

Pienāca diena, kurā gribēju pamēģināt #metro-exodus, ielādēju no Steam un atverot spēli, error lodziņš manu grafikas karti apsaukāja par totālu miskasti. Tas man lika mazliet aizdomāties par ilgi gaidīto grafikas kartes lēcienu.

Laiks atsvaidzinājumam

Sākotnēji tirgu plosīja ziņas par jaunajām Intel Arc 7x sērijas kartēm, kas pielīdzināmas RTX 3060 kartēm, ko ļoti apsvēru un bija doma tad paņemt to, jo parušināt kūdru zem konkurences kājām šķiet laba idjea (turklāt pašas kartes solījās būt krietni lētākas par citu piedāvājumu).

Beigu beigās mans GPU lēciens izrādījās maķenīt lielāks, jo nenoturēju savu pirkstu, kas nospieda pogu "ielikt grozā" RTX 3090 kartei. Tajā momentā karte izmaksāja 1184,37€. Bet tā kā man barošanas bloks arī nebija paredzēts šādam upgrade, tas bija jāmaina. Ieliku grozā vēl arī Corsair HX1000 - 261,68€.

IMG_5852.jpg

Skrūvēšana

Viss skaisti un jauki, veikals dateks.lv visu pasūtījumu sagatavoja un piegādāja 4 dienu laikā. Saņemot paciņu, visu uzreiz saliku kopā un ierūcināju šo zvēru. Pirmais iespaids - karte milzīga (bail domāt kas būtu ja būtu ņēmis 4090 🫢), PC kopējais skaļums ... uz augšu!

Problēmas

Viena maza ķibelīte gadījās iesēdinot karti savā solā, barošanas vadus pielipināt bija pagrūti, jo korpuss un kartes izmērs diktēja, ka tas jādara izmežģot gan rokas, gan vadus. Ieslēdzot PC, tas tā arī uz ekrāna neko neparādīja, jo kā izrādījās tas vadiņš ar ko mocījos, bija mazlietiņ izlecis no vietas. Piekārtojot, parādot īkšķi uz augšu sievai, dators ieslēdzās un bilde ekrānā.

Tagad varēju visām spēlēm bez emocijām, savus custom vai low iestatījumus, nomainīt uz ultra vai epic (kas nu kurai spēlei augstākais). Un rezultāti iepriecināja, nekad nebiju redzējis tik skaistu zirgu spēlē #red-dead-redemption-2 ... līdz brīdim, kad visas programmas aizvērās un apciemoja mani errors par RAM izmēra nīkulību. Man bija 16GB RAM, kas līdz šim bija absolūti pietiekami visam.

Nu labi, aizvēru fonā esošo Chrome un atvēru #overwatch-2. Sakruķīju visu uz maksimālajiem iestatījumiem, saņēmu 275 stabilus FPS un competetive spēles beigās bams atkal mani lamā tas mazais lodziņš par garšīgā RAM apēšanu. Ņemot vērā, ka tas bija papildus trieciens, jo ja no competetive spēles iziet, tad ir bans uz pārdesmit minūtēm. Tā kā bija spēles beigas, nepaspēju ieslēgt spēli un pieslēgties atpakaļ.

Pēdējais uzlabojums

IMG_5851.jpg

Skaidrs bija tas, ka ja vēlos visus iestatījumus līdz griestiem, tad ar 16GB nepietiks (nebiju par to iedomājies). Laiks atkal uz veikalu - pasūtīju vēl 2 tieši tādus pašus RAM kociņus kādi man jau bija (Kingston 16GB DDR4 3200MHz), kas manu maciņu patukšoja par 81,46€ un atmiņu palielināja līdz 32GB.

Ieinstalēju jaunos kociņus un nu provēju visu vēlreiz. Visas spēles nu iet gludi un bez problēmām. Ar erroriem vairs neesmu sastapies. Korpusā pat pirtiņa nav, visas temperatūras normas robežās. Nu es varu spēlēt ko vien vēlos un uz kādām grafikām vien vēlos. Noteikti var sasniegt mana 144hz x 1440p monitora vajadzīgos FPS.

Vai šis upgrade bija mazliet overkill - mazliet! Bet ņemot vērā cik ilgi šis pirkums bija nepieciešams, tas bija tā vērts. Tiekamies nākamajā grafikas kartes upgrade rakstā pēc ..uhm.. 10 gadiem 😆.

Labs! es ar PC un dzelžu jautājumiem esmu galīgi uz "Jūs" interesanti palasīt ko šādu, ja es gribētu sakomplektēt PC es pat nezinātu ar ko sākt un cik tas izmaksātu. 🤷

@drejzlv Izveido post "PC dzelži" grupa ar savu budžetu un noteikti palīdzēsim!

Bomba! Lai tik kalpo!

Labs upgrade un ļoti laba cena par GPU. FPS vairāk, pc skaļāks un elektrības patēriņš - lielāks! 😂

Es kopš problēmām ar corsair psu kas ir bijušas high end builds vairs neiesaku viņu produkciju.

@djkikisa ar kādām problēmām saskāries?

@marcis Nestabilitāte uz powerlines , kas ir novedis pie cpu crashes.